زیمنس پره های توربین های گازی را با چاپگرهای سه بعدی می سازد:
شرکت زیمنس درنظر دارد که روش ساخت قطعات توربین گازی از جمله پرههای توربینهای گازی خود را تغییردهد و آنها را بهروش «چاپ 3بعدی»بسازد.
زیمنس این کار را اکنون در مقیاس کوچک برای پرههای شکستهای که باید تعویض شوند انجام میدهد و پرههای جایگزین رابه این روش تولید میکند. این روش هم به کاهش وزن محصولها و هزینه تمام شده کمک زیادی میکند. بهطوری که زمان تحویل سفارش را به0/1 گذشته کاهش خواهدداد.
هیتنا: غولهای فناوری و شرکتهای بزرگ سازنده تجهیزاتی همچون قطعات توربین گازی، رویکردهای نوین ساخت، همچون «چاپ سه بعدی» را جایگزین روشهای پیشین میکنند. شرکت زیمنس آلمان، پرههای جایگزین پرههای شکسته ویا آسیب دیدهی توربینهای گازی را با«دستگاههای چاپ سه بعدی ساخت شرکت SLM Solutions» در مقیاس کوچک تولیدمیکند.
شرکت SLM Solutions یک شرکت آلمانی کوچک در زمینه ساخت چاپگرهای سه بعدی است و قرار است وارد بورس سهام فرانکفورت هم بشود.
جنرالالکتریک و دیگر شرکتهای سازنده توربینهای گازی و موتور هواپیما نیز ازچاپ 3بعدی برای ساخت بعضی از قطعات خود استفاده میکنند.
به گزارش هفتهنامه اکونومیست، آندرآس فیشر-لودویگ یکی از مدیران زیمنس، بیان کرده: «زیمنس باچاپ 3بعدی میتواند روند تحویل پرههای جایگزین را، به مشتریان توربینهایش کوتاهتر کند. آن را از 44هفته به 4هفته برساند. حتی روند ساخت نمونههای آزمایشی را نیز از 16 تا 22 هفته به کمتر از 48 ساعت برساند.»
مزایای چاپ سه بعدی:
پرههای توربینهای گازی باید باسرعتهای بیشتر از سرعت صوت کار کنند و دمای آنها گاهی به بیش از 1400درجه سانتیگراد هم میرسد، در نتیجه نیازمند طراحیهای بسیار پیچیده و روشهای تولید دشواری هستند.
اما ساخت آنها به روش چاپ 3بعدی هم زمان و هم هزینهی طراحی و ساخت را تا اندازهی بسیاری کاهش میدهد. در روش ساخت سه بعدی نیاز نیست تا از ماده اولیه ویژه و یا بسیار سالمی بهره بگیریم. چرا که روش ساخت پودری است و بنابراین قطعه کار اولیه هر اندازه سوراخ یا حفرهای میتواند داشته باشد. زیمنس میتواند هزینههای ساخت را در برخی موارد تا 30 درصد کاهش دهد. همچنین زیمنس در نظر دارد تابرخی از فرآیندهای تولید خود را واسپاری کند، چرا که دیگر بخاطر وجود چاپگرهای 3بعدی نیاز به ساخت کارخانههای بزرگ و در کنارهم نمیباشد.
برای اجزای مکانیکی ساده و یا طراحیهای سادهتر، روش چاپ 3بعدی بسیار بهتر از روشهای پیشین همچون ریختهگری و جوشکاری است. در نتیجه با این روش طراحان می توانند طرحهای بسیار پیچیدهای را با کمک این دستگاهها بسازند و مدلها و نمونههای آزمایشی بسیار سریعتر و زودتر آماده میشوند.
معایب چاپ سه بعدی:
با وجود همه اینها، هنوز فناوری چاپ 3بعدی یا «ساخت افزوده» مشکلات بسیاری در سر راه دارد. قطعههایی که با چاپ 3بعدی تولید میشوند، نسبت به خوردگی حساستر هستند. توسعه و گسترش «میلههای لیزری» درروش «ذوب لیزری انتخابی» ارزان نیستند.
افزون بر زیمنس که از شرکت SLM بهره میگیرد، جنرال الکتریک آمریکا سال 2012، شرکت موریس (Morris Technologies) را که در زمینه تولید چاپگرهای 3بعدی کار میکند، خریدهاست و برای تولید موتور هواپیمای CFM از این چاپگرها استفاده میکند.
نازلهای سوخت موتور هواپیمای LEAP ساخت شرکت CFM -سازنده موتورهای هواپیما- به روش چاپ 3بعدی تولید میشوند. این موتور 15%نسبت به موتورهای کنونی از همین نسل مصرف سوخت کمتری دارند و از سال2016 روی هواپیماهایC919 شرکت هواپیمای چین(COMAC) و ایرباسA320neo به بهرهبرداری رسیدهاست.
بدون دیدگاه